Allergieën

Komt er een allergie is jouw familie voor in de vorm van bronchitis, astma of een andere vorm van allergie? Dan is het helemaal van belang dat je baby minimaal de eerste 6 maanden van de levensloop borstvoeding krijgt toegediend. Moedermelk bevat namelijk anti-stoffen die je kindje tegen dergelijke allergieën beschermt. Een stukje beveiliging zeg maar die door het lichaam van de moeder zelf aangemaakt wordt. Als er een allergie in de familie voorkomt dan is het kindje extra vatbaar voor de betreffende allergie. De moedermelk biedt je kindje dan een stukje bescherming tegen deze allergie die eigenlijk onmisbaar is voor je kind.

Zorg ervoor dat je arts en het consultatiebureau op de hoogte zijn van eventuele allergieën in de familie. Zij kunnen hier dan ook op inspelen en zullen ook het belang van een goede borstvoeding onderkennen. In dergelijke gevallen is het het beste om gedurende zes maanden eigenlijk alleen maar borstvoeding te geven. Op die manier bouwt je kindje een natuurlijke buffer tegen de allergie op. Daarna kun je langzaam vast voedsel voor je kindje introduceren, zoals bijvoorbeeld een fruithap. Doe dit niet eerder aangezien je baby dan minder borstvoeding binnen krijgt. Meer van iets anders betekent minder borstvoeding. En in deze borstvoeding zitten de stoffen die je kindje nodig heeft en die zitten niet in de vaste voeding. Houd hier dus goed rekening mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>