Bijvoeding

In principe heeft je baby de eerste zes maanden genoeg aan borstvoeding en hoef je geen andere voeding toe te dienen. Bijvoeding verstoort namelijk het evenwicht in de voedingsbehoefte van je kind en daardoor kan het zo zijn dat je jouw borsten nog af moet kolven omdat ze anders te pijnlijk zijn. Zorg ervoor dat je kind eerst uit beide borsten je kindje laat drinken en, mocht er een grotere voedingsbehoefte zijn, zorg dan voor bijvoeding middels meld dat je reeds eerder afgekolfd hebt. Het klinkt misschien raar, maar als je zelf niet voldoende moedermelk hebt dan kun je ook gebruik maken van een donor. Dat houdt in dat je dan een andere moeder zoekt die melk afkolft voor jouw baby. Je kunt deze melk dan aan je baby geven via een flesje. Misschien vind je het een raar idee, maar op die manier krijgt je kindje wel de nodige anti-stoffen binnen. En of deze nu van jou afkomstig zijn of van een donormoeder, dat maakt in principe niet uit.

Als laatste redmiddel kun je ook bijvoeding geven in de vorm van kunstmatige flesvoeding. Je kunt dan naar de winkel gaan en je laten adviseren wat de beste keuze voor jouw kindje qua flesvoeding is. Zorg er altijd voor dat je de borstvoeding vóór de kunstmatige voeding laat gaan, anders dan krijgt je kindje alsnog te weinig anti-stoffen binnen.

Bijvoeding in de vorm van een fruithapje of koekjes is in principe niet nodig tijdens de eerste zes maanden. Ook dit zorgt er alleen maar voor dat je baby minder borstvoeding binnenkrijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>